сряда, 4 септември 2013 г.

The Wheel of Time Bonus Content (за сваляне на български)


Представям на вниманието ви една изключително приятна изненада, станала факт благодарение (отново) на самоотверженеца LightOne и господин ъплоудър в Замунда (извинявай, не знам как ти е никнеймът :)) ). Това, за което иде реч, разбира се, е поредицата - пълният пакет от книги. Включително, забележете, "Спомен за Светлина". Който няма възможност да си я купи или просто иска да си я има и на компютъра/четеца, нека да цъкне и да тегли. А останалите също можете да помогнете, като дръпнете торента и го сийдвате :Р Форматът е .doc, така че ако не ви устройва, съветвам ви да си изтеглите програмката Calibre, с която бързо и лесно можете да преобразувате файловете в удобните за вас формати. :)


Какви са бонусите в пакета? Освен книгите, получавате още и превод на Голямата бяла книга или иначе казано - излязлата преди няколко години първа енциклопедия по поредицата. Не е онази, която предстои да бъде написана след време, друга е, но е достатъчно пълна с информация и обяснения.


Другото много, много приятно бонусче е включеният личен проект на LightOne, а именно - Какво липсва в превода?. Говорили сме вече за това (тук и тук) и знаете за какво става въпрос. Ако проявявате любопитство какво сте изтървали, докато четете на български, горещо ви съветвам да хвърлите по един бегъл (и не чак толкова бегъл) поглед. Ще останете доста изненадани от количеството на отрязания и/или променен материал. Особено в шеста книга... последната пък спокойно може да се нареди сред най-лошите издания по качество, що се отнася до превод и редакция, които някога съм виждала. А изводът е - четете в оригинал! :))

Това е за сега. Светлината да грее над вас и Създателят да ви закриля. 
Приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.