неделя, 28 април 2013 г.

Шушу-мушу

Знаете прекрасно как бързо се носи мълвата в Рандленд - от Томанска глава до Гръбнака на Света, от Пръстите на Дракона до Тарвинската клисура, а сетне до Сенчестия бряг и отвъд (голяма обиколка стана). Епилозите, описващи точно това, на мен лично са ми едни от най-любимите. Е, при нас (6-7 Век? Светлина, дано е седми, че да се завърти вече пустото му Колело...) е нещо подобно, само че никога не е така интересно. Ето и какво ме кара да говоря всички тези глупости:

Дали е сигурно, навярно се питате? Е, би трябвало вече да е сигурно. От доста време насам най-честият отговор, който дават от "Бард", е именно юни, та да стискаме палци всичко да е преведено, написано, редактирано, комплектовано, опаковано и... Така де. Готово за изпращане (или почти, не знам в последния месец какво точно се прави в процеса "книгоиздаване").

Както и да е. Prepare yourselves, дето е речено. Вадете паричките и уточнете почивките, че три дни не ви мърдат. :)) 

За край ще приложа две забавни снимки от току що отминалия JordanCon (конвенцията, която, както може би знаете, се организира в чест на Робърт Джордан). Моля, наследете се на Бела и  великото женско трио - Ранда, Мата и Перина! :D





13 коментара:

  1. Какви три дена 36 часа и каничка кафе и книгата е свършила(за жалост) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Е, някои за 36 часа, други за 136. Важното е да има време за четене, както и удоволствие от него :))

    ОтговорИзтриване
  3. С Колелото поне това съм се убедил, че удоволствието е гарантирано.

    ОтговорИзтриване
  4. Урааааааааааааааа , доживях ! А само да вметна за по недоогледалите - не залагаите в конни надбягвания на тази Бела :)

    ОтговорИзтриване
  5. Чакай да стане официално преди да се радваш :)

    ОтговорИзтриване
  6. Книгата е великолепна (дори и тази дума ми се струва слаба). Чакам с нетърпение да я прочета и на български :)

    ОтговорИзтриване
  7. Най-накрая позитивен отзвук за книгата, като цяло останах с впечатление, че тези, които са я чели на английски, са леко разочаровани.
    Крайно време е БАРД да оповестят официално датата на издаването...

    ОтговорИзтриване
  8. Много зависи до къде се простират очакванията на човек, както и какво смяташ като цяло за творчеството на Сандерсън. Има доволни, има и много, много недоволни, има и такива, които знаят, че повече от това не беше по възможностите на бай Сандьо.
    Впрочем, хубаво написано и положително ревю има в сайта "Аз чета", даже някъде из публикациите в блога има линк към него.
    Общо взето, всеки трябва да прочете книгата и сам да си направи изводите (и да не прави грешката да вярва много-много на другите :))

    Пък за датата - чакаме ли, чакаме...

    ОтговорИзтриване
  9. За мен "Memory of Light" завърши поредицата перфектно. Без да споменавам каквито и да било спойлери ще кажа, че всичко си дойде на мястото. Всяко нещо, което се беше случило на главните герои за 13-те книги имаше своето значение. Естествено винаги ще се чудя как щеше да бъде написана книгата ако Джордан я беше завършил, но съм щастлив, че има край. Дали Сандърс ще се навие да напише епилозите...

    ОтговорИзтриване
  10. Прелюдиите ли имаш предвид? За сега позицията на Хариет относно каквито и да било различни проекти по "Колелото" (освен AMOL и предстоящата енциклопедия) е категорично "не". :) Не вярвам да си промени мнението, но пък кой знае. :)

    ОтговорИзтриване
  11. Из форумите се носиха слухове, че Джордан е имал намерение да напише няколко книги, които описват какво става с героите след края на AMOL, имало е и нахвърляни идеи, но както каза за сега освен енцикопедията Хариет каза "не" за всичко друго.

    ОтговорИзтриване
  12. Аз лично, съм почитател на Сандърсън и с нетърпение чакам книгата.
    Определено обаче имам приятели, които са разочаровани от "Среднощни кули" и не таят кои знае какви големи очаквания към "СЗС"...
    Но както казахте, въпрос на вкус :)

    ОтговорИзтриване
  13. TheYasen - да, имал е такива намерения. Но всичко, което е останало като материал от Джордан са точно два абзаца и по един от тях няма как да се напише цяла книга. Дори не е казал чисто сюжетно развитие за какво ще става на въпрос. Хариет категорично отказва измислянето им.

    ОтговорИзтриване

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.