четвъртък, 6 декември 2012 г.

Енциклопедия "Колелото на Времето"

Днес получихме малко по-обстойна информация относно съдържанието на бъдещата енциклопедия, посветена изцяло на "Колелото на Времето" и издадена от Team Jordan  и Хариет МакДугъл.
Енциклопедията ще съдържа подробна информация не само за героите и тяхната история и характер, но и за света като цяло - история, география, оръжия и природна среда (флора и фауна). А това са елементи, които някои от нас (онези, посветени в свещеното изкуство на роулплеинг-а) чакат от доста години. :D
По мое мнение, една пълнокръвна енциклопедия, която да обхване от А до Я света на "Колелото на Времето", ще бъде най-добрият завършек на няколко десетилетната сага, през която всички ние сме минали с трепетно чувство в сърцата. Тази "книга" не просто ще затвърди света като уникален в литературното изкуство, но и ще увековечи майсторството на Робърт Джордан за предстоящите поколения. Аз лично се надявам да успея да се добера до нея независимо в какъв формат ще бъде. :)
Енциклопедията се очаква да излезе не по-рано от 2014 година, но ако фондация Waygate успеят да съберат нужните приходи за своя проект, имат разрешението да пуснат кратък преглед на част от нея. Така че да стискаме палци да получат достатъчно дарения. :)

Източник: Dragonmount

1 коментар:

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.