вторник, 31 юли 2012 г.

Четиринадесети депозитар (Първа част)

"Четиринадесети депозитар" е заглавието на роулплей форум (отново), който можеше (и все още може, ако Създателят благоволи) да се превърне не просто в един добре изграден сайт на определена тематика. Днешно време роулплей форуми има колкото щеш... на всякакви теми - игри, музика, филми, книги, сериали, всичко, и повечето са... еми... Ще се въздържа. Навярно сред тях има и добре направени, с добра структура и добре изградена идея. Не знам, предполагам, че би трябвало да съществуват такива. Но те отново няма да могат да се доближат и на косъм дори до онова, което Четиринадесети депозитар представлява.

Защо, ще питате, какво отличава този форум от всички  останали? Ами, просто е. Всичко го отличава - като се почне от структурата (категории, секции и подсекции), до оформлението и съдържанието. Скинът на форума не е наше творение, а е готов от интернет, докато секциите по принцип са ясни... там нещата няма как да бъдат направени по иначе, отколкото си е по начало. Уникалното идва от факта, че съумяхме да вземем тези три елемента и да ги въплътим в едно - цялостна, завършена, самостоятелна идея, която, смея да твърдя, е уникална сама по себе си в българското интернет роулплей пространство. И не се изхвърлям излишно с това определение. Достатъчно други форуми съм разглеждала, за да добия добра представа какво представляват в масовата си част.

И тъй като изпипахме всяка една мъничка, дребничка подробност, създадохме един невероятно интересен сюжет с перспективата да се доразвива много в бъдещето, методиката за присъединяване я направихме искрящо ясна, а допълнителните елементи (от рода на бързи връзки към конкретни теми, касаещи героите, хронологии, хроники, списъци и така нататък), които въведохме (и са си лично наши! никъде няма такива!), правят ориентирането във форума безбожно лесно, та след като направихме всичко това, естествено... нещо не потръгна. Не, че на нас ни пречи кой знае колко - и двама да сме, и двайсет, ние си гледаме себе си и правим това, което правим най-добре, т.е. пишем (а ние пишем наистина добре). Та защо все пак липсата на хора ни зачовърка до толкова, че да се насочим към другия форум?

to be continued...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.