вторник, 31 юли 2012 г.

Четиринадесети депозитар (Втора част)

Трудно е да се обясни. Но когато правиш нещо добре, когато докараш това нещо толкова близко до съвършенството, колкото е възможно, то няма как да не искаш да го споделиш и с други. А Четиринадесети депозитар наистина стана... съвършен. Една забележка не може да се намери, нито проблем или недостатък. Много правила? Правилата не са нищо повече от принципи, които се следват от онези, които така или иначе имат желанието. Те са просто пътни знаци, които да насочват, и в никакъв случай не могат да бъдат пречка, ако искаш, ако се стараеш и ако можеш. Строгост? Хохо, не. Дори обратното в повечето случаи. Изисквания? Е... доста са, наистина. Но това е нормално и в реда на нещата, а и всеки действа според възможностите си.

Така че защо хората предпочитат да подминат форума... нямам представа. Има една теория, че красивото и съвършеното отблъсква онези, които не могат да го постигнат ( :D ). Може би се доказва вярна, а може би просто... не искат. Тъй като да се занимаваш с писане на роулплей по начина, по който ние го правим, изисква повече от 30-40 минути стържене по клавиатурата. Имало е случаи, в които с дни обмисляме един-единствен пост, а дори не мога да опиша колко време отнема да се изясни идеята за цяла история, да речем! Не казвам, че е задължително всеки да прави като нас, не гоним нормативи или нещо подобно, но от година на година идеите ставаха все по-сложни, сюжетите по-заплетени, а действията .. с пъти по-дълги. Не можем просто от високото да скочим в ниското. Ще се ударим, все пак.

Затова и взехме някои драстични мерки. Четиринадесети депозитар продължава да съществува и ще продължава да се развива, независимо дали другият ще просъществува или не, но хората ще могат да се регистрират само след като бъдат поканени от администратор или член на форума. Какво означава това? Примерно аз харесвам как някой пише в другия форум и му предлагам да се включи и в Депозитара, ако иска, и стига да е съгласен, той се регистрира, аз го одобрявам (тъй като, по волята на Светлина, съм администратора там) и той вече има пълен достъп до всички теми и секции. Качествата, за които следим, разбира се, не се свеждат само до писането... хората трябва да бъдат преди всичко умни, сговорчиви, творчески настроени, мислещи и добре разбиращи се с останалите. С две думи: готини хорица. Такива, с които можеш да си кажеш две думи, с които можеш да се разбереш и с които лесно можеш да обменяш идеи. Запомнете: идеята (или вдъхновението) не се ражда ей така от празното пространство, по-често идва в резултат от нещо друго - прочетено, изгледано, изговорено.

Четиринадесети депозитар - роулплей форум, посветен на поредицата "Колелото на Времето"



1 коментар:

  1. Предвид възможностите на пхп2 платформата която ползваме, както и това че никои от нас няма никакви заложби в областта на рисуването и уеб дизайна, пак добре се справихме.
    Пък и гореспоменатите недостатъци се компенсират с мерака за развитие който имаме, постоянството ни (в някаква степен) и въображението ни, което се развива непрекъснато.

    ОтговорИзтриване

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.