сряда, 29 август 2012 г.

Dragon*con

Както е известно на мнозина, този уикенд ще се проведе най-голямата световна конвенция (сиреч епик  гийк среща), посветена на научната фантастика и фентъзито в литературата, киното, музиката и където още се сетите, а именно - Dragon*con! Kоето, разбира се, означава доста, доста изненади за фендъма на "Колелото на Времето". Йей!
Отличителното тази година е, че това ще е последната, в която любимата ни поредица ще разполага със собствена платформа :( Което, разбира се, е тъжно, защото за феновете специално, в световен мащаб, се поставя началото на края на една ера във фентъзи културата и след Dragon*con няма как това да не се усети почти физически. Разбира се, ние, намирашите се на няколко хиляди (предполагам) километра от Атланта, няма как да разпознаем това особено чувство, но както и да е. Въпрос на принципи. 
Oт Dragonmount ще публикуват най-вероятно, както всяка година, най-интересното от конвенцията, така че ще споделя с вас (колкото и малко да сте) всичко, което открия за "Колелото на Времето", а това най-вероятно ще включва снимки на полудели фенове, откъси от последната книга (за неделя е насрочено четене, така че...) и каквито още новини има! Дженифър Лианг е обещала много вълнуващи неща за присъстващите на D*con и след като това ще е последната конвенция, както вече казах, се надявам екипът наистина да се е постарал. И може и да не можем да присъстваме лично, но все пак, дори от разстояние, ще успеем да се включим във веселбата.

А, и още нещо. Сандерсън обяви, че от Тийм Джордън са предали на Тор последната редакция, та поне забавяне на книгата няма да има. Предполагам, че сега следва редакцията на самото издателство, и в следващите седмиците книгата ще бъде дадена за предпечат и печат. А след това знаете какво следва.

Милостта да ви закриля и Създателя да бди над вас. Мир!

2 коментара:

  1. Дракончето от снимката е много мило, все едно се прозява.Жалко,че това ще е последната година , в която любимата ни поредица ще разполага със собствена платформа.

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е симпатично, затова не се посвених и го откраднах от сайта на Dragon*con :) А колкото до конвенцията, все някога трябваше да поставят край... защо сега, а не догодина, не знам.
    Но JordanCon, мисля, че ще продължава с пълна пара.

    ОтговорИзтриване

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.