събота, 1 септември 2012 г.

Драконова емисия #1

Dragon*con още не е започнал официално (ако смятам правилно часовата разлика със САЩ), a вече първите новини и любопитни подробности заваляха. Надявам се така да бъде през целия уикенд.

Ще започна естествено с по-малко интересното и важно - интервю с Брандън Сандерсън, според което той е "наследникът на Толкин и Джордан". Наследникът, моля ви се! Е, няма да коментирам писателските му качества, защото може пък, като понатрупа малко житейски опит, отиде на една-две войни, пообиколи света (но не за да играе на магически карти), тогава да успее да се доближи до майсторството на един от двамата. Ще бъда оптимист в това отношение (до кога не знам, явно хубавото утро прекалено ми се отразява).

Първо мислех да избера няколко цитата само и да ги коментирам, но се отказах. Няма за какво да се захвана просто, а и няма да ви лъжа - в преводите хич не ме бива (ако на някого му се занимава, да заповяда). Затова ето линк към интервюто в Daily Dragon. Разбирам защо в повечето интервюта хората разпитват Сандерсън относно другите му книги (не, не разбирам, но няма значение), но все пак си мисля, че с наближаването на Тармон Гай-дон (08.01.2013 т.е.) би било по-интересно, ако разкаже повече за Колелото на Времето, за бележките на Джордан, Светлината да освети душата му, любопитни факти, отпаднали сюжетни развръзки (такива, които няма да развалят удоволствието от четенето, разбира се) и герои, такива работи. Не знам, може би изчакват да мине истерията и тогава ще публикуват нещо от самия Джордан. Дано, дано.

А сега. Моля, тромпети! 





Това беше от Драконовата емисия за сега. Още - скоро, а колко скоро зависи от бързината на пичовете от DM :D.

1 коментар:

  1. Тоя дебелия на третата снимка Сандьо ли е? Как може такова нещо - да няма някоя гадинка наблизо, дето да го метне в казана бе, неговата кожица?

    ОтговорИзтриване

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.