сряда, 26 септември 2012 г.

Глава 1 (цялата) на "Спомен за Светлина"

Очаквайте скоро (веднага щом Tor.com оправят малкото недоразумение със сайта си) :)
Можете да проверявате за главата тук, но имайте предвид, че се изисква регистрация, за да се прочете текста. 
Съдържа обаче спойлери от Пролога, затова имайте и това на предвид. :)

Енджой!

6 коментара:

  1. Незнам за споилери от пролога (все още не съм го прочел) , но мисля че си се чете главата и така. Има интересни податки затова което би могло да се случи във понататъчното деиствие. А между другото успях да я изчета и без регистрация :)

    ОтговорИзтриване
  2. Значи са го махнали изискването за регистрация :) Няма значение в същност, така или иначе главата е достъпна за всички безплатно - който иска, ще си я прочете.
    Интересното е, че много откъси взеха да пускат последните седмици, а до януари има още доста време. Да видим какво ще измислят, за да запълнят това време.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами когато пуснаха датата 8 януари , Брандън написа във саита си че книгата може да излезе и по рано , зависи от това кога Хариет ще завърши редакцията. Спомням си още че каза че именно Хариет е поискала повече време за редакция за да няма грешки , каквито са били допуснати във предишната книга (сещам се за Трам) . Най хубавото което пишеше тогава е че ако Хариет завърши редакцията по рано от очакването , то книгата може да излезе и преди 8 януари , както се е случило със 12 книга :)

    ОтговорИзтриване
  4. А, да, това го знам :) И сега дори се спекулира, че ще изнесат датата по-рано, но дали ще стане не знам. Но ако решат да се придържат към 08.01, трябва все някак да запълнят този промеждутък. По-точно не, че трябва, не са длъжни, но ще е голяма прецаквация предвид всичко, което пуснаха до тук. И особено след цялото неудовлетворение сред феновете, надали биха искали още негативни оценки (макар че може и да не им пука, кой ги знае).

    Мисълта ми е, че, без значение дали ще публикуват книгата по-рано, не трябваше толкова на често да се пускат части от нея.

    ОтговорИзтриване
  5. Ами какво да ти кажа явно си имат нещо предвид със това пускане , иначе си права , с това темпо маи единственото ново което ще прочетем като излезе книгата е епилога :). Иначе се сещам за първата книга - когато излиза през 90та във края и е и пролога на втората книга , която мисля тъкмо се е довършвала по това време . Може би целят нещо подобно.

    ОтговорИзтриване
  6. Е, това, което имат на предвид, е просто да създадат достатъчно интерес, за да си осигурят максимум печалби, което е напълно разбираемо предвид ситуацията. Но ако бях на тяхно място щях да разпръсна тези благинки по-равномерно (но пък аз и не разбирам от маркетинг в книгоиздаването, така че може и напълно да греша :D ).
    Както и да е. Тези неща вече не са от чак такова значение, като се има предвид, че AMOL ще е последната книга.

    ОтговорИзтриване

Въздържайте се от неприлични коментари! Пишете на кирилица и спазвайте чистотата на българския език.